söndag 7 september 2008

Tristess - ditt namn är täckmålning

I det oändliga balkongräckesprojektet återstår nu mest målning, målning och ännu mer målning. 97% av all spikning är klar (brukar ni också få delar över när ni monterar saker? Lite som IKEAmöbler fast tvärtom). Grundmålningen är klar, den är ju uthärdlig för man ser skillnaden på målat och inte målat och tycker sig göra vissa framsteg när allting blir i samma färg.

Täckmålningen å andra sidan är en helt annan femma. Man målar och målar utan att se vad man har målat. Det enda som skiljer sig mellan grundmålat och täckmålat är att den senare ytan är något blankare. Man ser också att nivån i färgburken (535 kr) sjunker alarmerande snabbt.

Tro inte att det är klart sedan. Man ska lägga på ett lager till. Och så kan man inte måla allt på en gång heller. Några kanter behöver ligga emot något annat utan att klibba fast. Det betyder att varje pinal täckmålas fyra gånger!

Om det var svårt att se var man målade förra gången så är det omöjligt när andra lagret målas. Min metod är att peta lite med pekfingret där jag är säker på att det inte är målat. Självklart har jag då målat just där alldeles nyss så att fingrarna blir fulla med färg. Men man kan trösta sig med att man oftast lyckas gno bort fingerfärgen lagom till nästa målning.


Läs även andra bloggares åsikter om ,

Inga kommentarer: