söndag 21 september 2008

Rutten helg

Ja, helgen i sig var väl inte så tokig. Jag var gräsänkling och fick ovanligt mycket uträttat. Två lass till tippen med diverse överblivet (tänkte skriva efterblivet) material bla. från bygget av världens längsta balkongräcke, som för övrigt är klart, bildbevis kommer senare.

Sedan rev jag ut det brunmurriga isolerade rummet i källaren. Det skulle enligt all expertis vara en riskkonstruktion som borde rivas ut. Och det var det. Alla reglar i väggen hade ruttnat i underkant eftersom det blir fuktgenomslag på försommaren. Rummet är på c:a 7 kvadratmeter men producerade otroliga volymer skräp, bla. 3 stora säckar med kliande Rockwool, en säck med plast och tapetrester, en säck full med sånt som man kan sopa upp från golv i rum vars innerväggar man river ut och en gigantisk hög med träbitar och delar av spånskivor med förrädiska spikar i.

Några gratistips:
  • Skaffa en bra kofot och en bra såg
  • En andningsmask är bra att ha
  • Rejäla handskar som tål oväntade spikar bör införskaffas
Nu får väggarna vänja sig vid att andas syre som alla vi andra, sedan blir det förråd åt delar av Älsklingens bohag. Älsklingen själv ägnade sig på sitt håll åt lite homestyling inför husvisningen på tisdag.


Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Inga kommentarer: