torsdag 25 juni 2009

Vikten av god research

Älsklingen och jag var i Mariefred i tisdags-onsdags. Vi köpte ett "Slottspaket" där man fick en övernattning på värdshuset, entrébiljett till Gripsholms slott och en tvårättersmiddag på värdshuset. Samt frukost.

Vi åkte till Mariefred för att:

  1. Komma iväg lite under min semestervecka
  2. Titta på Gripsholms slott
  3. Vi (jag) ville åka tåg på den smalspåriga järnvägen
1 och 2 gick bra. Det var till och med strålande väder och bilen drog lite mindre bensin än befarat (~6,7 l/100km för kalenderbitaren).
Punkt 3 var det värre med. De börjar inte med vardagstrafiken förrän nästa vecka. Så där fick man stå med lång näsa på en i stort sett tom järnvägsstation. Där hade lite research innan vi åkte suttit fint.

Tvårättersmiddagen var en seg historia. Det tog 2 ½ timmar från ankomst till bordet tills vi var färdigätna. Dessutom var man (som snål paketerbjudandekund) hänvisad till endast lax och kalv. Den grillade svenska biffen som såg så lockande ut i menyn fick vi inte. Men jag lyckades få en efterrätt istället för laxförrätt. Och kaffet bjöd de på eftersom vi fick vänta så länge på kalven.

Sen var det onsdag och då åkte vi till Gamla Linköping och fikade. Och till Cloetta i Ljungsbro och köpte diverse gott för 224 kronor. Och hem.


Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Inga kommentarer: