fredag 17 oktober 2008

Äh, det är ju bara skattepengar

I en intressant artikelserie har Computer Sweden följt Sveriges mest ineffektiva statliga myndighet, Försäkringskassan. I denna artikel har ekonomin kring de nya IT-systemen granskats av ett externt företag. Resultatet är i sanning skrämmande, men inte förvånande.

Precis som befarat forsar skattepengar rakt ut i en takt som endast glädjer konsulterna som tar emot dem i slutändan.

Jag hade en gång "förmånen" att vara långtidssjukskriven och fick då känna av FK's ineffektivitet, detta var för några år sedan, innan den nu pågående "rationaliseringen" hade påbörjats. Det var den perioden och FK's syn på drabbade människor som öppnade mina ögon och fick mig att inse hur illa våra skyddsnät fungerar. Jag tappade helt tron på att samhället kommer att undsätta mig om en ny kris inträffar. Sedan kom dessutom alliansen till makten och talade om att (s.k.) sjuka människor blir friska om man ökar pressen ytterligare och tar bort försörjningen för dom. Ut på den obefintliga arbetsmarknaden och se glad ut bara.

Jag vet att det är politikerna som styr regelverket som FK har att tillämpa, men inkompetensen på FK verkar ju helt ha satt kärnverksamheten ur spel.


Läs även andra bloggares åsikter om

1 kommentar:

Anonym sa...

Saken är den att hela Försäkringskassan är en kriminell inrättning med handläggare som har denna läggning. Dom kan sitta och hitta på saker om tredje person samt ljuga och hålla undan papper.
Det nya datorsystemet är skrämmande och visar på ren idioti. Sedan har vi reklamnen för miljontals kronor. Någon i regeringen eller FK har förmodligen aktier i reklambyrårer för hur kan annars FK göra en reklam som är tvärs emot vad dom uppvisar. Eller är det så att vissa politiker har fått lite av kalla fötter och därmed gått ut med denna reklam för att försöka få folk att tro att FK inte är så dåliga som dom är. Klart är ju att dom som aldrig har varit sjuka och i klorna på FK tror kanske att den sjuke är lat och inte att denne är sjuk med utsliten rygg eller annan funktionskada. Politikern behöver inte vara rädd för FK då denne går hemma och anmäler sig sjuk. Då heter det att denne jobbar hemifrån och därmed inte nytjar FK. Bedrägligt beteende är det från våra politikrar och dessa visar dagligen upp hur falska och giriga dom är. Rösta bort alla etablerade partier för det är samma skit som sitter där år från år.